Türk Hava Kurumu (THK) Sultanbeyli Şube Başkanı Mehmet Orhan Yılmaz, THK Üniversitesi’nin Ankara’da Vakıf Üniversiteleri arasında birinci sırada olduğunu belirtti.
THK Sultanbeyli Şube Başkanı Mehmet Orhan Yılmaz, yaptığı basın açıklamasında THK Üniversitesi’nin 2011 yılında kurulmasına rağmen bu yıl Türkiye’nin en çok tercih edilen üçüncü üniversitesi olduğunu ve Ankara’da ise vakıf üniversiteleri içerisinde birinci sırada yer aldığını belirtti.
Yılmaz yaptığı açıklamada, ” Bu yıl üniversite yerleştirmesi resmi verilerine göre yapılan değerlendirmede kurumumuza bağlı faaliyet gösteren üniversitemiz, tüm branşlarda yüzde yüz doluluğa erişmiş ve yılların üniversitelerini geride bırakarak göğsümüzü bir kere daha kabartmıştır” diyerek şu ifadelere yer verdi:
“Havacılık şu anda dünyanın en çok rağbet ettiği alan durumundadır. Bu alanı ülkemizde 80 yıllık birikime sahip Türk Hava Kurumu doldurmuştur. Açtığı Havacılık ve Uzay Bilimleri Üniversitesi’yle ülkemizin bu alandaki ilk, dünyanın ise 37’nci üniversitesi olmuştur. Yine üniversitemiz yüzde 66 burslu lisans ve ön lisans öğrenci kabul eden Türkiye’nin tek üniversitesidir. Yani kurumumuza bağlı faaliyet gösteren üniversitemiz aldığı her 3 öğrenciden 2′sini burslu okutarak halktan aldığını halka vermektedir. Bunun yanında üniversitemiz bu yıl bir ilke daha imza atarak, üniversitemizi tercih eden şehit ve gazilerimizin çocuklarını ücretsiz ve burslu okutma kararı almıştır. Bu başarıda emeği olan başta THK Genel Başkanımız Sayın Osman Yıldırım’a, THK Üniversitemizin Rektörü Sayın Prof. Dr. Ünsal Ban’a ve THK ailemize çok teşekkür ederim.” Dedi.
5 Yorumlar
Misafir
Sevgili can dostum çok değerli Başkanım….. ATATÜRK ün kurduğu bir kurum olan THK na böylesine bir üniversite yakışırdı bunun hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederim iyiki varsınız…. Sizlerle gurur duyuyoruz başarılarınızın devamını diliyorum sevgiyle kalın….
Misafir
ülkemize hayırlı olsun çok güzel ..
Misafir
THK HERZAMANKİ GİBİ TÜRKİYE İÇİN EN GÜZELİNİ DÜŞÜNMÜŞ VE YAPMIŞ. MALTEPELİ
Misafir
TÜRK HAVA KURUMU ADINA VE ŞANINA YAKIŞIR BİR ÜNİVERSİTE KURDU VE 2 YIL GİBİ KISA BİR SÜREDE BU BAŞARIYI YAKALADI HELAL OLSUN. BAŞTA ORHAN BAŞKANIM SİZİ VE TÜM EMEĞİ GEÇEN TÜM THK MENSUPLARINI TEBRİK EDİYORUM SEVGİ VE SAYGIALRIMLA.
Misafir
Bu başarının ve gururun kaynağı olan yardım ve destekleri ile her zaman yanımızda olan aziz milletimize ve üniversitemizi tercih eden gençlerimize THK ve Üniversitemiz adına bir kez daha teşekkür ederim..
Basın açıklamamızı haber yapan SON HAVADİS gazetemizin çok değerli yetkililerine ve sosyal medyada ( Twitter ve Facebook ) da bu haberi paylaşıp binlerce kişiye ulaştıran dostlarıma da çok teşekkür ederim.. Selam ve saygılar..
Mehmet Orhan Yılmaz
THK Sultanbeyli Şube Başkanı