Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından 2011 yılında yapılan Türk Yerel Medyası AB Yolunda projesi kapsamında aralarında AYGAD Başkanı Ümit Kahyaoğlu’nun da bulunduğu Türkiye’nin 10 farklı ilinde görev yapan yerel medya mensupları Belçika ve İngiltere’ye çalışma ziyaretinde bulundu.
Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından 5 Mart 2012 tarihinde Brüksel ziyareti ile başlayan proje kapsamında gazeteciler, AB Parlamentosu’nu ziyaret ederek burada AB çalışmaları hakkında bilgi aldı. Brüksel’de bulunan Türkiye Daimi Temsilciliği binasında AB Bakanı Egemen Bağış ile de bir araya gelen yerel medya mensupları daha sonra İngiltere’nin başkenti Londra’da çeşitli ziyaretlerde bulundu.
Türk Yerel Medyası AB Yolunda projesi kapsamında yerel medya mensupları Londra’da ilk olarak BBC Türkçe Servisini ziyaret ederek, buradaki çalışmalar konusunda BBC Türkçe Servisi Editörü Murat Nişancıoğlu’ndan bilgiler aldı. Nişancıoğlu burada gazetecilere yaptığı açıklamada Bbc Dünya Servisinin çalışmaları, habercilik anlayışı ve Bbc Türkçe Servisinin gerçekleştirdiği projeler konusunda bilgiler verdi.
Yerel Medya Mensupları daha sonra ise Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz ile bir araya geldi. Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz, Türkiye AB ilişkilerindeki mevcut durumu yerel medya mensuplarına aktardı. Büyükelçi Çeviköz, “Avrupa Birliği sürecine ilişkin Türk halkının AB konusunda hevesinin korunması noktası yerel medya mensuplarına büyük görevler düşüyor. Çünkü AB bir çağdaşlaşma projesidir. Türkiye’nin Avrupa Birliği süreci her iki taraf içinde bir kazan kazan ilişkisidir.”diye konuştu.
Ayrıca gazetecilerin sorularını cevaplayan Büyükelçi Çeviköz AB’de yaşanan ekonomik krizden söz ederek Avrupa Birliği krizlerden hep güçlenerek çıkmıştır. Ama şuan yaşamış olduğu krizin önceki yaşamış olduğu krizlerden temel farkının yapısal olmasından kaynaklandığını belirterek bu krizin çok çabuk geçmeyeceğinin altını çizdi.
Türk yerel medya mensupları son olarak İngiltere Dış İşleri Bakanlığı binasını ziyaret ederek burada Türkiye masası yetkililerinden AB ile ilgili çeşitli bilgiler aldılar. Burada yerel medya mensupları İngiltere’nin AB yolunda ki Türkiye’ye bakış açısının nasıl olduğunu, Türkiye’den AB’nin ne gibi beklentileri olduğu gibi sorularına yanıt bulma şansı buldular.
Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen Türk Yerel Medyası AB yolunda projesi kapsamında Türkiye’den yerel medya mensupları olarak Belçika ve İngiltere çalışma ziyaretine Nevşehir, Sivas, Erzurum, Şanlıurfa, Adana, İstanbul, Malatya, Muğla, Sinop, Manisa’dan Ümit Kahyaoğlu, Coşkun Sağlamdin, Feridun Fazıl Özsoy, Erkan Açıkgöz, Yaren Daşdemir Yaylak, Esra Aksu, Ömer Pınar, Hakan Özen, Erol Dolu, Levent Açıkgöz katıldı.
Ziyaretle ilgili görüşlerini beyan eden AYGAD başkanı ve Duyuru Gazetesi imtiyaz sahibi Ümit KAHYAOĞLU, gezinin oldukça faydalı olduğunu söyledi.
Yerel Medyanın AB süreciyle ilgili bilgilendirildiğini kaydeden AYGAD başkanı Kahyaoğlu, “AB Bakanlığı oldukça faydalı bir program gerçekleştirdi. Avrupa Birliği sürecine yerel medyayı da dahil etti. Yerel medyadan AB süreciyle ilgili haberler yapmamızı istiyorlar. AB yetkilileri de yerel medyanın önemine vurgu yapıyor ve yerel medyayı önemsiyorlar.”

4 Yorumlar
Misafir
Beylül Balcı Katip: İnşallah yerel medya hakettiği yere gelecektir Mutlaka birileri sizi farkedecek ve yanınızda olacaktır dileğimiz ve isteğimiz bu yönde
Misafir
ADMİN : BİZİ OKUYUCULARIMIZ VE HALKI BİLİNÇLENDİRME İLGİLENDİRİYOR GERİSİ ÖNEMLİ DEĞİL TEŞEKKÜRLER BEYLÜL HANIM İYİ DİLEK TEMENNİLERİNİZ İÇİN
Misafir
Beylül Balcı Katip: Evet haklısınız sizler yerel medya olarak bizleri bilgilendirmeyi kendinize temel ilke edindiniz teşekkürler ama bizlerde bu zorlu işi yapan sizlerin yalnız olmadığınızı hissetmenizi isteriz Selahhatin Bey
Misafir
ADMİN : BUNU HİSSETTİRİYORSUNUZKİ HALEN ŞEFKLE BU İŞİ YAPIYORUZ TEŞEKKÜRLER