Maltepede ve bir çok ilçede baktığımız zaman bir çok amatör spor kulübü var ancak bunlar gerçekten gençlerimizi spora kazandırmak ve başarılara imza atacaklarsa amacına hizmet etmiş olurlar. Öyle her önüne gelen birkaç kişi toplayıp bir kulüp kurarak senede birkaç kez gece yapıp bilet satarak veya Belediyeden gelen spor kulüplerine yardım paralarını yada Kaymakamlık derneğinden yapılan spor kulüplerine destek paraları için kulüp kurup sadece maddi açıdan bakarak sporcuları yada gençleri düşünmeyip bu zihniyeti taşıyanlara lafım.
Tabi ki bu işi büyük özveri ile yaparak cebinden paralar harcayıp gençleri spora kazandırıp amacı hizmet olanlar daha çoğunlukta, onlara lafım yok aksine saygı duyuyorum. Ama hak verirsiniz ki tabela kulübü olan adına spor kulübü demek istemediğim kulüplerde var.
Birde bir kimlik peşinde olan siyasi veya ticari beklentisi olan kulüp yöneticilerine de iki lafım olacak.
Kulüp yöneticiliği özveri ve gönüllülük isteyen bir iştir. Gönüllü işlerde çalışmak maddi veya siyasi beklenti yeri değildir. Ben şu kulüpte yöneticiyim diyerek kimlik peşinde olmak hiç hoş değil. Eğer ki gönüllü bir şekilde koşturup bir şeyler yapmayacaksa bu tarz yöneticiler hiç yönetime girmemelidirler. Bir liste yapılıyor seçimlerde 20 – 30 kişi ve o listeye girmek için kırk dereden su getirirler, ancak bakıyorsunuz yönetim seçilip oturduktan sonra koşturan uğraşan 3-5 kişi oluyor. Diğerleri ise (bunlardan bazıları kulübün binasının yerini bilmez ve bir antremana gelmişliği dahi yoktur) iş alınan başarıya gelince hemen ortalıkta gezinmeye başlarlar.
Başarılı ve özveri ile çalışan tüm kulüplerimizi tenzih ediyorum. Zaten yazdıklarımdan üzerine pay çıkaracak olan kulüp ve yöneticiler kendilerini biliyor.
Ama bir Maltepeli olarak gençlerimizi spora kazandırmak adı altında yapılan bu çirkin şeylere seyirci kalamadım, kalamazdım.
Sevgi ve Sağlıcakla kalın..
2 Yorumlar
Misafir
ÇOK GÜZEL KONULARA DEĞİNMİŞSNİZ SELAHATTİN BEY KALEMİNİZE SAĞLIK AMA BİRDE OYUNCULARDAN TOPLANAN PARALAR DEĞİNMEMİŞSİNİZ ODA VAR .. HA BİRDE AÇIP KULÜBÜ YERİNİ KAPATAN KULÜPLERDE VAR BUNLARDA ZATEN NİYETLERI BELLI VE KENDILERİNİ BELLİ EDİYORLAR . TAKİPÇİNİZİM KALEMİNİZE SAĞLIK . EKSPER.
Misafir
KARDEŞİM DOSTUM SELATİN GÜZEL ELEŞTİRİN İÇİN ELİNE SAĞLIK BENİ KÜSTÜRSELER DAHİ BEN SENİN VE DOSTLARINLA BERABERİM BEN MALTEPELİYİM MALTEPEYİ SEVİYORUM