Gazetemiz Genel yayın yönetmeni aynı zamanda Medya Çalışanları Derneği Başkanı Selahattin Şimşek’ede yer verilen Kitapta, Maltepeli işadamları, siyasetçiler, sporcular ve sivil toplum kuruluşlarında başarılı çalışmalara imza atmış isimlerden oluşan “100 Ünlü Maltepeli” kitabında başarı öykülerinin yanı sıra hayata dair püf noktalar yer alıyor.
Çalışmayı kaleme alan Prestij Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Barış; ” Yayınlanan iki kitabımın ardından Maltepe’ye hizmet etmiş birbirinden başarılı; siyasetçiler, gazeteciler, sivil toplum örgütü temsilcileri ve iş adamlarıyla yaptığım röportajları bir araya getirerek gelecek nesillere ışık tutacak bir eseri birlikte ortaya koyduk.
Başarı öykülerinin çıkış noktaları ve hayatın bam tellerine basan 100 Ünlü Maltepeli’nin keyifle okunacak dolu dolu hikayeleri var.
Öncelikle Maltepe’yle ilgili bilgiler veren 100 Ünlü Maltepe’nin; Maltepe’de yaşadıkları, Maltepe’yi nasıl bir yer olarak gördükleri ve Maltepe’nin gelecek vizyonu hakkında kendi fikirlerini tek tek ifade ettiler. Bunun yanı sıra gençler üzerinde duran isimler, gençlere neden siyasete ve sivil toplum örgütlerine girmeleri konularında onları destekleyecekleri fikirleri de sundular. Bende bu bilgileri bir araya getirip, biyografilerini de dahil ederek Maltepe’nin tarihine yeni bir kitabı havale ettim.
Burada tercih ettiğim isimler arasında özellikle Prestij Gazetesi’yle çalışmalarını kamuoyuna duyuran ve kurulduğu günden bugüne çalışma portföyünde olan, hali hazırda ticaretini, siyasetini ve sivil toplum örgütü faaliyetlerini Maltepe’de sürdüren isimlerin kapısını çalarak röportajları gerçekleştirdim.
Yani bir nebze Prestij Gazetesi’nin belirlediği “100 Ünlü Maltepeli” kitabı oldu. Burada ulaşamadığım, bilgilerini tamamlayamadığım için kitaba yetiştiremediğim önemli isimlerde oldu. Artık yeni bir çalışmada onlarla birlikte yeni bir esere imza atacağız.” Dedi.