Halk kütüphaneleri, yaş, ırk, milliyet, din, dil, eğitim, kültür, sosyo-ekonomik düzey ve politik görüş farkı gözetmeden, her tür kütüphane materyali ve çeşitli iletişim yolları aracılığıyla kültür ürünlerini ve bilgiyi insanlığın hizmetine ücretsiz sunarak, onlara ömür boyu eğitim ve boş zamanları değerlendirme olanağı veren, toplumla bütünleşip, sağlıklı kamuoyunun oluşmasına olanak sağlayan, toplumun ekonomik, sosyal, eğitsel kültürel ve teknik kalkınmasının gerçekleşmesini etkileyen, dünya barışının sağlanmasına yardımcı olan demokratik kuruluşlardır.
Maltepe Halk kütüphanesi yediden yetmişe herkese hizmet vermekte ve üyeliklerde hiçbir şekilde ücret talep etmemektedir.
11 Şubat 2011 yılında açılan Maltepe Halk Kütüphanesi, beş personelle Maltepelilere hizmet vermektedir. Bilgi bankasında on dört bin iki yüz yirmi eser, yüz elli dergi bulanmaktadır.
Maltepe Halk Kütüphanesi Konumu Bakımından Şanslı
Maltepe Halk kütüphanesi konumu bakımdan şanslı diyen kütüphane müdürü Hatayı Karcı Erdoğan ‘’okuyucu potansiyelimiz zirvede’’ diye konuştu. Kütüphanenin yoğunluğundan bahseden Hatayı Karcı Erdoğan; ‘’bizimle birlikte girip bizimle birlikte çıkıyorlar’’. Özellikle öğrenciler tarafından kullanılan Maltepe Halk kütüphanesi, kütüphane çevresindeki okullardan gelen öğrencilerle dolup taşıyor.
Maltepe Halk kütüphanesi üniversiteye hazırlanan öğrencileri unutmamış onlar için ayrı bir kitap bölümü oluşturmuştur. Her yaş kesimine hitap eden halk kütüphanesi, çocuklar için kütüphanenin köşelerine masallardan karakterlerin maketlerini yerleştirmiştir. Maltepe Halk Kütüphanesi’nde bilgisayar odası da bulunmaktadır.
Üyeler buradan ücretsiz bir şekilde kitap alıp on beş gün süre sonra geri iade edebilirler.
Söz Uçar Yazı Kalır
Maltepe Halk Kütüphanesi Müdürü Hatayı Karcı Erdoğan, ‘’ Her ne kadar elektronikleşmeye geçsek te kitapların ve ansiklobedilerinn yerini hiç birşey almaz, söz uçar yazı kalır ‘’ diye konuştu.