İçişleri Bakanlığı’nın Türkiye çapında başlattığı Dikkat Hayat Çıkabilir isimli proje, yaya geçitleri, okul geçitleri ve kavşaklarda yayalara yol vermeyi zorunlu kılıyor. Aksi takdirde hareket eden şoförler için trafik cezasının 488 TL olduğu belirtildi.
Türkiye’de trafiğin iyileştirilmesi için İçişleri Bakanlığı’nın başlattığı Dikkat Hayat Çıkabilir isimli proje, yayalara son derece öncelik tanıyor. Geçitler, kavşaklar gibi yaya öncelikli alanlarda durmayan şoförler için 488 TL trafik cezası kesileceği belirtildi. Aynı zamanda duyarlılığın arttırılması için Maltepe’de de çalışmalar yapan Emniyet Müdürlüğü, Bağlarbaşı İlköğretim Okulu önünde Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı ile buluştu. Meftun Dallı, okulun önünde bulunan yaya geçidinden geçti, proje tanıtımı için hazırlanan broşürleri şoförlere kendisi dağıttı.
Kaymakam Dallı, “Burası İstanbul, Türkiye’nin metropolü.” diyerek sözlerine başladı. Metropolde yaşamanın belli kurallara uyulmasını gerektiğini dile getiren Dallı, kurallara uyulmadığı zaman da bölgenin yaşanmaz bir hale geldiğini sözlerine ekledi. Trafik kurallarının çocuklar için çok büyük önem taşıdığını ifade eden Kaymakam Dallı, “Yaya kaldırımdan yola adımını attığı anda sürücülerimizin durması gerektiğini bilmesi lazım.” dedi.
Haber: Hasan Erdem Yıldırım