Yaklaşık 20 ülkeye ihracat yapan ve yurt içinde 60 ilde bayisi bulunan ALAS Ev Tekstil’in CEO’su Özcan Koç, geleceğe emin adımlar ile yürüdüklerini belirtti. Ayrıca Kırklareli Cezaevi’nde 120 kişilik üretim kapasitesi ile bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirerek Türkiye ekonomisine katkıda bulunduklarını anlattı.

Yaklaşık 20 ülkeye ihracat yapan ve yurt içinde 60 ilde bayisi bulunan ALAS Ev Tekstil’in CEO’su Özcan Koç, geleceğe emin adımlar ile yürüdüklerini belirtti.
ALAS Ev Tekstil’in Ceo’su Koç, son 10 yılda şirketin değişen vizyonuyla birlikte Türkiye geneline ev ürünlerini üreten şirket olduğunu bizlere anlattı.
Son 10 yıldır İstanbul’un geneline ev ürünleri hizmetinde bulunduklarını anlatan Koç, “Şirketimiz yıllık 20 mn adet lik üretim kapasitesi geniş ve katma değerli ürün gamı güçlü özsermayesi ile sektöründe lider oyuncular arasında yer almaya devam edecektir” dedi.
20 ülkeye ihracat yapıyor
10 yılda yapılamayanı yapma, ithalatı engelleme ve katma değerli ürün portföyüne geçiş stratejileri sayesinde şirketin büyüme hedeflerini tutturması üzerine CEO Koç, geleceğe emin adımlarla yürüdüklerini belirtti. ALAS Ev Tekstil yaklaşık olarak 20 ülkeye ihracat yaparken, yurt içinde de 60 ilde bayisi bulunuyor.

Internette daha da büyümeye yönelik adımlar atacaklarını söyleyen CEO Özcan Koç, pandemi sonrasında halka açılma vizyonuyla çalışacaklarını ifade etti.
“Halka açılacağız”
Klasik ev tekstili üretimi dışında düzenleyiciler, alışveriş çantası, elbise kılıfı gibi ürün üretimleri de yapan ALAS Ev Tekstil; Bim, Şok, Hakmar, Tekzen, Koçtaş, Tedi ve Metro gibi zincir marketlere düzenli olarak ürünlerini sunmasının yanında Trendyol, Hepsiburada, n11 gibi internet mağazalarında da hizmet veriyor. Internette daha da büyümeye yönelik adımlar atacaklarını söyleyen CEO Özcan Koç, pandemi sonrasında halka açılma vizyonuyla çalışacaklarını ifade etti.
ALAS Tekstil, sosyal sorumluluk projelerinde de başarılı
Sosyal sorumluluk projelerinde de aktif olarak çalışmalar yapan ALAS Tekstil, Kırklareli Cezaevi’nde 120 kişilik üretim atölyesiyle istihdam ve ekonomiye de katkı sağlıyor.
2020 yılında önemli yatırımlarından biri olan ve İstanbul’un önemli ticaret merkezlerinden İstoç’ta mağaza açtıklarını söyleyen CEO Koç, pandemi sonrasında ihracata yönelik çalışacaklarını belirtti. Aynı zamanda TABA Yönetim Kurulu üyesi olan Özcan Koç, pandemiden sonra ABD ile ticari fırsatlara yönelik adımların artacağına ve ABD pazarından daha fazla pay almak için projeler hazırladıklarını da söyledi.
“Türkiye’de üretim üssü haline gelecek çalışmalar yapın”
Covid19 dolayısıyla bu seneyi en az hasar ile atlatacaklarını öngören Koç, şirketlerin çalışma düzenlerine yönelik tavsiyelerde de bulunurken, üretimdeki başarılarını BSCI standartlarına taşıyan sektördeki ilk firma olarak; uluslararası belge standartlarını alma gerekliliğine ve Türkiye’de üretim üssü haline gelme noktasında çalışmalar yapmalarını önerdi.