AK Parti’nin maltepe esenkent mahallesi nadire caddesi numara 99 da bulunan temsilciliğine saat 00:15 sularında kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından ses bombalı saldırı düzenlendi.
Yakın bir zamanda da AK Parti Gulsuyu mahallesi irtibat bürosuna düzenlenen molotof kokteylli saldırının ardından bu kezde AK Parti Esenkent temsilciliğine bombalı saldırıda bulunuldu. Can kaybının olmadığı saldırıda binanın girişinde maddi hasar oluştu. Bir gün öncede aynı cadde üzerinde bulunan BDP seçim irtibat bürosuna molotof kokteylli saldırıda bulunulmuş ve maddi hasar oluşmuştu. AK Parti esenkent mahalle temsilciliğine Ses bombası atıldığı anlaşılan saldırıda, görgü tanıklarının ifadelerine göre, saldırgan siyah montlu esmer 1.70 boylarında olduğu ve puşi taktığı kaçarkende biji apo diye bağırdığı belirtilirken, saldırgana ait olan puşiye polis tarafından el konularak incelemeye alındı. Polis ekipleri bölgede geniş çaplı araştırma ve inceleme başlattı.
Kısa sürede olay yerine gelen AK Parti Maltepe İlçe Başkanı Atilla Üstündağ yaptığı açıklamada ” biz herkese eşit bir şekilde yanaşıyor ve herkese eşit bir mesafede olan, ayırım yapmadan demokratik bir şekilde seçim çalışmalarımızı yapıyoruz. Bugünki saldırı olayından bir kaç saat öncede milletvekili adayımız Osman Boyraz’la bu mahallede ve bu irtibat bürmuzdaydık. Vatandaşlarımızla konuşurkende hiçbir etnik kimlik ayrımı yapmadan eşit bir mesefayle siyaset yapan bir parti olduğumuzu vurgulamıştık. Demokrasi adına utanç verici bir durum olan bu çirkin saldırıları kınıyoruz” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.